Loeb: Šedesátka a titul?

loeb, sebastian | foto: Citroën Sport

Už asi jen málokdo pochybuje o tom, že se i letos stane Sébastien Loeb mistrem světa. Může se mu to povést už v Japonsku.

Sébastien Loeb může už v Japonsku vyhrát svůj další titul ve WRC. Společně s Danielem Elenou Francouz vybojoval korunku v Japonsku už v letech 2005 a 2008. Posádka má v průběžném hodnocení MS 191 bodů a je tak jasně ve vedení. V Japonsku však může Loeb vybojovat i jeho 60. světové vítězství v MS. Průběžně druhý je v tabulce mladík Sébastien Ogier, který však v Japonsku ještě nikdy nestartoval.

„Musím přiznat, že Japonsko nepatří mezi moje oblíbené soutěže. Zkoušky nejsou zábavné, protože jsou velmi úzké. Přesto jsme s naší C4 v dobré formě. Auto je na konci jeho vývojového cyklu a my víme, jaký připravit pro tuto trať set up,“ říká úřadující šampión WRC Seb Loeb.



Po Japonsku následuje rally ve Francii. Hodně lidí má za to, že by Loeb titul rád získal právě doma. Jezdci je však podle jeho slov jedno, kde titul získá: „Nemyslím si, že by člověk mohl propočítávat, kde chce vyhrát. Vše, co chci, je, jet co nejrychleji a vyhrát. Udělám proto vše. Kdybych byl ve vedení a Seb Ogier byl až šestý, tak nebudu brzdit a čekat na něj. To by nemělo žádný smysl. Pracujeme velice tvrdě na nejlepším možném výsledku. Pak také možnost zisku titulu nezáleží jen na mně, ale i na ostatních jezdcích. Takže, nechme to osudu.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy