Solberg se musí rozhodnout

Solberg, Petter - Mills, Philip | foto: Subaru WRT

Petter Solberg se musí rozhodnout. Pokud chce Nor i v příštím roce sedět ve voze kategorie WRC, tak si musí vybrat. Návrat k Fordu není vyloučen.

Prohlášení sportovního šéfa Citroënu, Oliviera Quesnela, že na start sezony 2011 chce mít čtyři vozy DS3 WRC, asi nenechávají úplně klidného Pettera Solberga. Proč? Důvod je jednoduchý, s novými DS3 WRC se na start nového ročníku WRC postaví Sébastien Loeb a Sébastien Ogier, ale s největší pravděpodobností i jezdci juniorky – Dani Sordo a Kimi Räikkönen.

Soukromník Solberg se tak musí poohlédnout po jiné alternativě. Velký výběr Nor opravdu nemá. Zbývá mu jen návrat k Fordu a nebo si dát pauzu. „Kdybych na začátku sezony 2011 neměl zajištěné nějaké konkurenceschopné auto, tak bych v roce 2011 ve WRC nestartoval,“ řekl Solberg pro Motorsport-Aktuell.

I když určité napětí, které bylo mezi šéfem M-Sportu, Malcolmem Wilsonem, a Petterem Solbergem po jeho odchodu k Subaru, je už pryč, budou si obě strany cestu k vzájemné spolupráci hledat asi velmi pozvolna. Wilson bezpodmínečně potřebuje nějakého rychlého jezdce, aby se Ford mohl měřit s Citroënem. Petter by tak dostal aktuální auto a možná i jednu z posledních opravdových šancí v MS.

Mimo to by se Fordu hodilo, kdyby se mezi jejich hvězdy, Mikka Hirvonena a Jariho-Mattiho Latvalu, zařadil i jezdec formátu Pettera Solberga.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy