Barum Rally Zlín nadchla pozorovatele. Získala TOP ohodnocení

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Jubilejní 40. ročník mezinárodní automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín, který se uskutečnil koncem srpna na Zlínsku, dopadl podle zprávy německého pozorovatele Wulfa Biebingera velmi dobře. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informoval tiskový mluvčí soutěže Roman Ordelt.

Barum Czech Rally Zlín se letos jela jakou součást Mistrovství Evropy v rally, prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) a Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky 2010 v rally. Jejím vítězem se stal Belgičan Freddy Loix, který pilotoval vůz Škoda Fabia S2000.

"Vysokými body byla hodnocena bezpečnost fanoušků a jednotlivé divácké zóny na rychlostních zkouškách. Pozorovatele nadchla atmosféra soutěže a množství příznivců podél tratě. Německý činovník je pověstný svou přísností, nicméně barumce udělil nejvyšší počet bodů, co kdy dal. Podle něj je zlínská rally jedna z nejlépe organizovaných soutěží," řekl ředitel závodu Miloslav Regner.

Wulf Biebinger byl také nadšen umístěním ředitelství soutěže v prostorech Baťova mrakodrapu, který je dominantou Zlína. "Líbilo se mu nadšení a profesionalita celého pořadatelského týmu. Ocenil všechny podklady a tištěné materiály, výbornou propagaci soutěže, pohyb soutěžních vozidel pomocí GPS systému a bezchybnou práci časoměřičů," pravil Jan Regner, zástupce šéfa soutěže.

Pozorovatel nebyl spokojen pouze s umístěním servisního parkoviště a tankovacích zón. "Letos navštívilo servisní zónu dvakrát více diváků než v loňském roce. Především v sobotu bylo doslova našlapáno. Wulf Biebinger nám mimo jiné vytkl volný pohyb diváků po servisu, i když fanoušci měli blízko ke svým oblíbeným jezdcům," poznamenal Jan Regner.

Jubilejní 40. ročník Barum Czech Rally Zlín sledovalo i přes nepříznivé počasí během čtyř dnů 240 tisíc fanoušků, což řadí tento závod do pozice sportovního podniku na území České republiky s největší návštěvností.

Zlínští pořadatelé již znají od Mezinárodní automobilové federace FIA v Paříži termín pro 41. ročník, který se uskuteční v příštím roce od 26. do 28. srpna 2011. Soutěž bude opět součástí prestižního šampionátu IRC, kde letos kralovaly mladoboleslavské fabie tovární stáje Škoda Motorsport. Značka Škoda suverénně vyhrála hodnocení značek a mezi jezdci se z prvenství radoval Juho Hänninen z Finska.

-mediafax-

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy