Hänninen: Ve skotsku chci vyhrát za každou cenu

Škoda Fabia S2000 | foto: www.ircseries.com

Juho Hänninen, který v hodnocení jezdců IRC již nemůže být předstižen, chce o tom víkendu ve Skotsku udělat vše pro vítězství. Podaří se mu to?

Hänninen sedlající tovární Fabii Super 2000 EVO II si letos v seriálu IRC připsal již dvě výhry a nyní si brousí zuby na další. Zda se mu to ve skotském Perthu povede, můžeme sledovat již tento víkend.

"Chtěl bych udělat vše pro to, abych mohl bojovat o výhru," říká devětadvacetiletý Fin. "Do Skotska mířím s tím, že tuto soutěž chci vyhrát, protože již nemusím myslet na vývoj celkového hodnocení. Pokud to s týmem zvládneme, klidně půjdu i do většího rizika."

Předchozí letošní Hänninenovy výhry pochází ze šotolinových soutěží v Argentině a na Sardinii. Lehké to jistě mít nebude. Loni zde nestartoval a první čtyři místa obsadili domácí jezdci. Mezi nejrychlejší z nich se řadí především Kris Meeke a Guy Wilks.

Ani jednomu sezóna nevyšla podle jejich představ, tak by si jistě rádi před zimní pauzou spravili chuť. Navíc Wilks tuto soutěž již loni vyhrál. Mezi soupeři naopak bude chybět náš Honza Kopecký, který již dva podniky před koncem šampionátu ztratil šanci na titul.

Zdroj: ircseries.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy