Budoucnost MS: VW těsně před rozhodnutím, Toyota rozhodnutí odložila

rally jänner | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Oficiální rozhodnutí zatím sice stále nepadlo, ale mělo by být už téměř jisté, že se koncern VW zapojí do MS v rally od roku 2013. Jakou značku vybere?

Koncern VW by se měl na začátku listopadu sejít, aby projednal a už konečně rozsekl, ve kterých druzích motoristických disciplín a jak se budou jeho značky angažovat. Podle informací, které pronikly zatím na svět, by si MS v rally měla nechat pro sebe mateřská automobilka, tedy VW.

Údajně by rally měla stát na listu automobilky z Wolfsaburgu na jednom z prvních míst. Koncernu VW se velmi libí tzv. světový motor, jehož detaily již se zástupci značek FIA prodiskutovala. Tento motor by měl od příštího roku pohánět jak auta v rally tak i v závodech automobilů na okruzích.

Do konce října se měla o svém možném vstupu rozhodnout také japonská automobilka Toyota, jenže to zatím stále nepřišlo. Proto jsme se pro vás pokusili zjistit aktuální stav v Toyotě. Vedení automobilky svoje definitivní rozhodnutí ohledně vstupu do MS v automobilových soutěžích odložila až na příští rok. Automobilka byla v poslední době v USA ostře kritizovaná a vedení se rozhodlo, že prvně musí vyřešit situaci v automobilovém průmyslu a až poté se může začít zajímat o možné prezentace značky v motorsportu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy