Podle španělský médii Räikkönen zůstane u Citroënu

Citroën | foto: Citroën Sport

Kimi Räikkönen je údajně těsně před podpisem smlouvy s Citroënem, která by mu zajišťovala další působení u francouzského týmu. Součástí smlouvy by měl být údajně i start na Rally Monte Carlo, s Peugeotem 207 S2000 pochopitelně.

Podle španělských médii už se Kimi rozhodl ohledně své budoucnosti. Španělé informovali, že “Iceman“ (přezdívka z F1 z dob, kdy jezdil za McLaren) by měl zůstat u Citroënu i roce 2011. Mimo jiné by se měl zapojit do vývoje nového modelu DS3 WRC.

Räikkönen by měl společně s továrními piloty, Sébastienem Loebem a Sébastienem Ogierem, testovat novou zbraň francouzské značky na asfaltu. Kimiho by měl v příští sezoně navigovat, stejně jako letos, Fin Kaj Lindström (bývalý spolujezdec Tommiho Mäkkinena).

 

Smlouva by ale neměla obsahovat pouze možnost startovat s DS3 WRC v MS, ale také start s Peugeotem 207 S2000 na legendární Rally Monte Carlo. S Peugeotem proto, že Peugeot a Citroën spadají do společného koncernu PSA. Na Monte by se měl o vůz Räikkönena starat belgický tým Kronos Marca van Dalena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy