Premiéra Fiesty WRC díky nehodě odložena

Ford | foto: www.ford.com

Během testů těžce havaroval Jari-Matti Latvala s novou Fiestou WRC, se kterou měl Latvala a Hirvonen startovat v Arctic Rally. Fin skončil s novým vozem ve stromech. Start ve Finsku tým Ford zrušil.

Testovací část vývoje Fordu Fiesta WRC měla korunovat účast na Arctic Rally ve Finsku. Jenže z plánovaného startu nic nebude. V neděli během testů Latvala nezvládl vůz v rychlosti kolem 150 km/h a vyletěl z tratě. Vůz byl těžce poškozen stromy, o které se zastavil. Posádka zůstala nezraněna. 

Poškození auta, se kterým měli Latvala a Hirvonen ve Finsku startovat, však nedovoluje uskutečnit původně plánovaný start ve Finsku na Arctic Rally v Laponsku. "Byla to moje chyba. Chtěl jsem se zkusit opřít o sněhové bariéry, abych auto trošku přibrzdil. Jenže bariéra nás odhodila a my skončili ve stromech," popisuje Latvala.

Fiestu by měli mechanici M-Sportu urychleně opravit, protože by s tímto vozem měl proběhnout závěrečný test před Švédskem. "Je mi to líto kvůli fanouškům, kteří se těšili na start Jariho-Mattiho a Mikka v nové Fiestě WRC. Jsem si jistý, že to náš testovací plán nijak neohrozí, ale start na Arctic Rally je vyloučený," zhodnotil nehodu Wilson.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy