Chystá se návrat Novikova do WRC?

Novikov, Evgeniy | foto: Citroën Sport

Po sezoně 2010, během níž Novikov působil v ruském šampionátu, se mladík rozhodl, že ukončí závodní kariéru. Jenže teď to vypadá na změnu plánů.

Evgeniy Novikov, který startoval v roce 2009 v MS s vozem Citroën C4 WRC, se rozhodl na konci minulé sezony ukončit svoji závodnickou kariéru. 20letý mladík se rozhodl začít vydělávat peníze prací. "Motorsport byla podstata mého dosavadního života. Teď jsem se ale rozhodl ji změnit a motorsport pro mě bude pouze hobby," říkal tehdy Rus.

V 17 letech, to se psal rok 2008, si Evgeniy vyzkoušel pět soutěží seriálu MS. Pro další rok se stal členem Juniorského týmu Citroënu. Jeho nejlepší umístění bylo 5. místo ze Sardinie. Jenže pak se stáhl zpět do ruského mistrovství. 

Letos by se ale měl do MS s vozem WRC vrátit. Zatím není jisté s jakým. Citroën by byl určitě kvůli zkušenostem z minulosti logickou volbou, jenže je otázkou, zda-li bude nějaká DS3 WRC k dispozici. Podle předešlých prohlášení Quesnela asi ne, a tak by mohl být Ford Fiesta WRC volbou. Zapomínat bychom ale také neměli na Mini Countryman WRC od Prodrivu. Oficiální potvrzení ze strany Novikova bychom se měli dočkat v krátké době.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy