Za volantem Protonu další hvězdný jezdec + VIDEO

Andersson, Per Gunar - Andersson, Jonas | foto: www.ircseries.com

Za volant malajského Protonu se posadil další hvězdný jezdec. Tím se stal legendární The Stig z britského pořadu BBC, Top Gear.

Hvězdy britského pořadu Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond se postavili proti australským jezdcům Ewenu Pageovi, Shanu Jacobsonovi a Steve Pizzatimu. Závodníci dostali dvě identické Satrie Neo S2000 a postavili se na zkoušky se smíšeným povrchem v britském Cornbury Park v Oxfordshire. Tato zkouška byla součástí Rally of Great Britain v roce 1999.

Poslední výzvou bylo, že se Hammond posadil jako navigátor do "britské" Satrie, kterou pilotoval Stig. V "australském" voze byl za volantem Pizzati a navigoval ho Page. Australané si do té doby vybudovali náskok 15,1 s, takže na trať vyrazili o 15,1 s dříve. Stig a Hammond je však dohnali a dokonce i předjeli a zopakovali tak britské vítězství, které v tomto pořadu získali již v dřívější epizodě. 

Šéf Protonu, Chris Mellors, k tomu řekl: "Byla to výborná zábava. Hoši vypadali, že si opravdu užívají jízdu s vozy a vidět Stiga za volantem naší Satrie Neo S2000 bylo opravdu zábavné."

Stig bude pro další, teď již normální závod, "nahrazen" stabilní dvojicí, Chrisem Atkinsonem a Alisterem McRaem. Ti se za volanty posadí na úvodním závodu FIA Asijsko-Pacifického šampionátu, tím bude Malaysian Rally, která se koná od 1. do 3. března. Pro Proton to bude důležitý závod, protože automobilka z Malajsie pochází. 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy