Video: Mini a Ford testují

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Ford Motor Company

AKTUALIZOVÁNO; Podívejte se na krátká videa z testu Mini Countrymana WRC a Fordu Fiesta WRC. Za volantem Mini byl Dani Sordo a za volantem Fordu Mikko Hirvonen.

Na krátkém videu můžeme vidět, jak Mikko Hirvonen minulý týden testoval Ford Fiestu WRC poblíž města Tavira v Portugalsku. Jari-Matti Latvala se k týmu po jeho nehodě, kterou měl minulý týden, měl připojit včera a zakončit tak čtyřdenní test týmu. Technický ředitel Fordu, Christian Loriaux, řekl pro Autosport, že tým hodlá pokračovat ve vývoji motoru až do jeho zmrazení, které by mělo proběhnout v květnu.

"Na motoru máme ještě stále hodně práce a čas se už krátí. Musíme ještě poladit nějaké nezbytné věci jako vstřikování paliva nebo chlazení motoru atd. S Citroënem jsme na tom docela podobně, takže musíme zabrat. Celou dobu pracujeme na motoru," říká Christian.

 

To Mini testovalo svůj speciál Mini Countryman WRC v Fontjoncouse ve Francii. Šéf týmu, David Richard, k tomu řekl: "Dani sice má možná jen 27 let, ale je již jedním z nejvíce zkušených jezdců ve WRC. Na vysoké úrovni soutěžil minulých pět let. Myslím, že se správným vývojem a novým Mini WRC bude moci udělat další krok a přidat něco k jeho 29 podiovým umístěním a zařadit se mezi uchazeče o titul."

AKTUALIZOVÁNO:

Za volant závodního speciálu se po letos již druhé nehodě během testů vrátil Jari-Matti Latvala.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy