Subaru vysílá Imprezy R4 do IRC + video

Rally Monte Carlo | foto: www.ircseries.com

Do IRC vstupuje další hráč. S tovární podporou japonské automobilky v průběhu sezóny uvidíme na vybraných podnicích Araie, Nutaharu, Flodina a Ketomau.

I v Evropě známý japonský partiot Toshi Arai by měl startovat na Korzice, Azorech, v Maďarsku, Skotsku a na Kypru. Vše s tovární podporou. Dalšími jezdci, kteří by se s Imprezou R4 v šamiponátu měli ukázat jsou další Japonec Fumio Nutahara známý především svým účinkování v Asijsko-Pacifickém šampionátu, Švéd Patrik Flodin and Fin Jari Ketomaa. Subaru bude rovněž přihlášeno do šampionátu konstrukterů IRC.

"Cítím, že vůz je mnohem stabilnější a zadní část pracuje o něco lépe. Myslím, že největší pokrok bude vidět na rozbytých šotolinách," cituje Motorsport News Flodina po lednovém testu s Imprezou R4.

Je však otázkou, jak budou nové R4 schopné soutěžit s vozy S2000. V tomto je i Flodin trochu skeptický: "Aby bylo auto opravdu konkurenceschpné proti vozům S2000, bylo by potřeba snížit hmotnost. Ani více výkonu v motoru proti vyšší váze moc nepomůže."

Video z testu nového vozu. V rozhovorech Ketomaa a Flodin

 

Zdroj: rallybuzz.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy