Tour de Corse opět na mezinárodní scéně

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

V půli května se sjedou na Korsiku účastníci šampionátu IRC. Pro soutěž to znamená nárat na světovou scénu. Připraveny jsou nové i legendární úseky.

V rámci třetího dílu seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) zavítají jeho účastnmíci na legendárni středomořský ostrov Korsika. Soutěž se zde jede 12. až 14. května a posádky zde čekají nové tratě, ale i návrat ke klasice Rally 1000 zatáček.

V plánu je celkem tři sta dvacet kilometrů rozdělených do čtvrnácti zkoušek a po čtvrtečním startu v Calvi se jezdci přesunou do známěho regiónu okolo Ajaccia.

"Po dvouleté odmlce na světové rallyové scéně se Tour de Corse vrací v nejlepším možném formátu a jako soutěž kalendáře IRC tvoří s Rallye Monte Carlo a Sanremem mystickou trojici asfaltových soutěží," poukazuje i na kvalitu kalendáře IRC Christian Leca, prezident pořádajícího autoklubu ASACC. "Trať z Calvi přes Corte do Ajaccia může pomoci této legendě k nové popularitě."

K popularitě jkistě přispějí také přímé přenosy Eurosportu, které jsou na tuto soutěž plánovány. Inteneráž a mapy RZ naleznete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy