Solberg: Měl jsem bojovat o vítězství

Solberg, Petter | foto: Citroën Sport

Petter Solberg je přesvědčen, že bez problémů se servořízením by mohl v Argentině bojovat o vítězství. Vítězství na závěrečné Power Stage je jen slabou náplastí.

Petter Solberg naštvaně udeřil pěstmi do volatnu, když zjistil během poslední zkoušky druhé etapy, že se mu rozbilo servořízení jeho DS3 WRC. Místo toho, aby bojoval se Sébastienem Ogierem o vítězství, tak se propadl pořadím až na čtvrté místo a ztratil asi minutu.

V neděli již bylo vše v pořádku a Nor dokonce vyhrál i Power Stage, když zde porazil svého konkurenta od Fordu, Mikka Hirvonena, o 0,497s. "Jsem hodně rád, že jsem mohl vyhrát na Power Stage. Byla to opravdová zábava. Ale samozřejmě jsem zklamaný, že jsem nedokončil na pódiu. Měli jsme dobré šance a bez technických problémů bych byl určitě schopen bojovat o vítězství," řekl Petter.

Extrémní snaha Pettera jako privátního jezdce byla na konci soutěže odměněna cenou Abu Dhabi Spirit of the Rally. V Jižní Americe získal mimo jiné Petter jeho 400. nejrychlejší čas na měřeném úseku. 


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy