Martin Prokop: Protrápený úvodní den

Prokop, Martin | foto: www.rallysardegna.com

Jezdec Czech Ford National Teamu Martin Prokop si řeckou Akropolis chtěl užít, bojovat o maximální bodový zisk. Ale průběh prvního dne se stal pro jihlavského jezdce černou můrou.

 

Na vině byl technický problém vozu Ford Fiesta Super 2000, který českou posádku zpomalil na všech šesti rychlostních zkouškách první etapy. V jejím cíli Prokop s Tománkem figurují na sedmém místě hodnocení SWRC.

„Ráno se začínalo 120 kilometrovým přejezdem. Během přejezdu k úvodní rychlostní zkoušce prasklo uchycení přední poloosy, a tak jsme celý den jeli pouze s pohonem zadních kol. Bylo to jako s bavorákem, fiesta byla téměř neřiditelná. Neměli jsme trakci, byl problém v zatáčkách. Než jsem se tomu přizpůsobil, několikrát nás postihly hodiny.

Navíc během dne byl v harmonogramu pouze přechodný servis, takže vzniklá situace neměla řešení. Pořadatelé ale naši situaci pochopili, a tak lídr Tänak startoval za námi do zkoušek o pět minut později, čímž se všichni vyvarovali zbytečných krizových situací.

I přes výrazné ztráty v jednotlivých testech jsme se rozhodli pokračovat, čímž jsme během dne ztratili výrazně méně než kdybychom odstoupili.

Ve večerním servisu se na fiestě tvrdě pracovalo, vše je vyměněné a snad už zítra budeme pokračovat v ostrém tempu. Zkusíme zabrat a uvidíme, jak reálné je přiblížit se Gassnerovi,“ popsal smolné okamžiky Martin Prokop.

 

Průběžné pořadí SWRC (6 RZ)

1. O. TÄNAK 1:42:56.6

2. J. HANNINEN + 29.2 

3. B. SOUSA + 1:33.8 

4. E. BRYNILDSEN + 2:22.9

5. F. TURÁN + 3:12.5

6. H. GASSNER + 3:15.0

7. M. PROKOP + 9:28.1

8. N. AL-ATTIYAH + 12:02.8

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy