Mini ukončilo testy

MINI | foto: www.prodrive.com

Mini Countryman WRC připravovaný společností Prodrive o uplynulém víkendu absolvoval v Německu kolem 1000 testovacích kilometrů.

Konec srpna se již blíží a Mini musí být na svůj první ostrý start při Rally Deutschland dobře připraveno. Krom toho ještě na tento speciál čekají soutěže na zpovněném povrchu ve Francii a ve Španělsku. Ohlasy po testu jsou pozitivní. Kris Meeke a Dani Sordo mohli o uplynulém víkendu ve vinicích na Moselou a ve vojenském prostoru Baumholder kolem známé RZ Panzerplatte najet kolem 1000 km bez žádných problémů.

"Před třemi týdny jsme měli dobrý test na San Remu. Tento týden jsme chtěli najít optimální set up pro Rally Deutschland. Chtěli jsme si také vytvořit strategii pro jednotlivé dny soutěže," říká šéfinženýr Dave Wilcock.

Také jezdec týmu, Kris Meeke, má z testu pozitivní pocit. "S tím, jak šly věci na San Remu jsem byl velice spokojený. Mohli jsme auto dále zlepšit. Pátek, sobota a neděle byly velmi rozdílné. Jednak se lišily cesty, stejně tak i počasí."

Kris Meeke měl v sobotu volno, když přenechal vůz svému kolegovi, Danimu Sordovi. Během toho, co Španěl jezdil ve vojenském prostoru Baumholder, se Kris vydal na Moto GP do Assenu, kde mohl jako co-pilot absolvovat pár kol v safety-caru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy