Mikkelsen zůstává i přes povýšení do týmu VW jezdcem Škody UK

Mikkelsen, Andreas | foto: www.ircseries.com

I přesto, že Andrease Mikkelsena čeká start v MS ve Finské rally za barvy týmu VW, zůstává Nor pro Intercontinental Rally Challenge jezdcem týmu Škoda UK.

Mikkelsen a Fin Joonas Lindroos pojedou se dvěma Fabiemi S2000 na velmi rychlé šotolinové finské rally za barvy týmu Volkswagen s tím, že oba doufají, že by mohli dostat sedačku v jednom z továrních VW Polo pro rok 2013.

Oficiální zpráva týmu Škoda UK k angažování Andease pro starty v MS říká: "Jelikož je Škoda součástí koncernu VW a Andreas jezdí za Škodu UK v IRC, je výhodné pro obě strany, aby Andreas startoval v polovině sezony IRC v MS s vozem Škoda Fabia S2000 na šotolinové rally, aby pomohl dosáhnout cílů, které značka VW pro tuto rally má."

Finsko bude již 19. startem Andrease v MS. Přímo v zemi tisíců jezer startoval v minulosti již dvakrát (2007 a 2008) s vozem Ford Focus WRC. V červenci bude Nor velmi zaneprázdněný. Tento víkend startoval s Fabii na Rally San Marino (vyhrál), poté se zúčastní jako jezdec Škody UK festivalu rychlosti v Goodwoodu, dále následuje Rally Azory a na konci měsíce již zmíněná Finská rally.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy