Je Loeb na odchodu z Citroënu? Mini na vítězství podle něj nemá

Citroën | foto: Citroën Sport

Sébastien Loeb naznačil odchod od Citroënu. Je budoucnost Francouze spojená s německým továrním týmem Volkswagenu?

Sedminásobný světový šampion rally, Sébastien Loeb, hledá pravděpodobně novou výzvu a tou by mohl být vstup Volkswagenu do MS. 37letý Francouz si ale zároveň nechává volná vrátka a budoucnost u Citroënu nevylučuje. "Opravdu nemám ponětí, jak to bude dál. Snad potřebuji něco nového? Ještě sem se nerozhodl."

U Citroënu je dominantní Francouz často atakován svým mladším týmovým kolegou a tým se rozhodl do boje o pozice na čele soutěží nezasahovat. "Dobře, už sem vyhrál 7 titulů a doufám, že letos to opět vyjde a získám i 8., ale pokud bych vyhrál další titul, tak nevím, co by se změnilo. Na druhou stranu bych si přál, abych měl více volného času, který bych mohl strávit s moji rodinou, ale nějakou práci potřebuji."

"Pokud bych pokračoval s Citroënem dál v MS, tak nevím, co bych mohl mít za další výzvu," uvažuje Sébastien. Přímo se tedy nabízí přestup k prototypům (ve 24 hodinovce v Le Mans už Loeb startoval) a nebo změna týmu. Zatímco přestup k Mini Loeb vyloučil, přestup k VW se jeví jako více pravděpodobný.

"Podle mého názoru má tým Prodrive-Mini, podle toho jak je postavený, pouze malou šanci na úspěch a vítězství. Proto by pro mě nemělo smysl za ně jezdit. Pokud bych se měl rozhodnout pro novou výzvu, tak bych musel být schopný opět bojovat o titul a vítězství. U Volkswagenu vypadá situace jinak. Vypadají minimálně tak silně jako Citroën. Takhle si představuji tovární tým, který chce vyhrávat. Je to rozdíl ve srovnání s Mini."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy