Německo: Startovní listina plná překvapení

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Na Rally Deutschland se dohromady přihlásilo 20 aut WRC. Nejen na špici však najdeme ve startovní listině překvapení.

Rally Deutschland, která se jede od 18. do 21. srpna, bude patřit k nejlepším soutěžím v letošním kalendáři MS. Startovní pole totiž bude velice pestré. V první asfaltové rally sezony se můžeme těšit na 88 týmu z 28 zemí světa. 

Také ve vinicích okolo starobylého Trieru se budeme moci těšit na napínavý duel mezi továrními jezdci Citroënu - Sebem Loebem a Sebem Ogierem. Za zmínku určitě stojí, že Sebastien Loeb v Německu vyhrál všechny odjeté rally MS. Pro jeho mladšího soka by mohlo být speciální výzvou sundat krále Loeba z jeho trůnu. To oba jezdci Fordu - Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala - se na první asfalt sezony připravovali docela podobně ve Francii. Do závodu jdou však s mnohem menšími šancemi na vítězství. Německo také bude první asfaltovou soutěží pro jezdce Mini - Daniho Sorda a Krise Meekea. 

Vedle továrních týmů však do Trieru dorazí také hodně privátních jezdců s vozy WRC. Mimo jiné by se mohl v dobrém světle předvést juniorský mistr světa, Aaron Burkart na Fiestě WRC. Z Francie dorazí Alex Bengue s Mini WRC. Na start se také postaví Američan Ken Block s jeho Fiestou WRC.

Německé fandy však bude také hodně zajímat kategorie SWRC se 17 přihlášenými. Hermann Gassner junior pojede se Škodou a bude muset prokázat, že dokáže získané zkušenosti přeměnit také v rychlé časy. Felix Herbold se na Fiestě S2000 připravuje na první start s vozem této kategorie v MS. Christian Riedemann pojede s Fabii S2000 od VW.

Seznam přihlášených naleznete zde

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy