Shakedown Rally de France: Mini sekunduje Citroënům

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

SHAKEDOWN; Domácí Sébastien Loeb zajel při shakedownu na jeho domácí Rally de France nejrychlejší čas. Druhé místo obsadili se shodným časem Sébastien Ogier a Dani Sordo. Že by se Mini na asfaltu vyrovnalo rychlostí Citroënu?

Shakedown se odehrál na 2,2km dlouhé trati, která ležela kousek od servisu. První dvě místa obsadily jezdci francouzského týmu, jen připomeňme, že už v Německu Citroën dominoval. A stejně jako v Trieru se i ve Francii prezentoval dobrou rychlostí tým Mini. Dani Sordo zajel stejný čas jako Ogier a získal tak třetí místo. V Německu vyjel Španěl pro John Cooper Works WRC první podium. 

Čtvrtý byl Jari-Matti Latvala s tovární Fiestou WRC. Tým Ford nasadil své vozy ve Francii v netradiční černé barvě s bílými pruhy. Fin ztratil na nejlepší čas 0,5s. Mikko Hirvonen zajel dokonce až desátý čas. Nor Petter Solberg projel se svou DS3 WRC trať hned šestkrát a až poté byl s nastavením svého auta spokojen, zajel při tom 5. čas. 

Šesté místo obsadil Kris Meeke s druhým továrním Mini a za ním byl klasifikován Henning Solberg. Na svůj oblíbenější povrch, tedy asfalt, se vrátil Fin Kimi Räikkönen. Se svoji DS3 WRC zajel 8. čas.

Výsledky shakedownu:

01. Sebastien Loeb (Citroen) - 1.47,1s

02. Sebastien Ogier (Citroen) - 1.47,3

03. Dani Sordo (MINI) - 1.47,3

04. Jari-Matti Latvala (Ford) - 1.47,9

05. Petter Solberg (Citroen) - 1.48,1

06. Kris Meeke (MINI) - 1.48,2

07. Henning Solberg (Ford) - 1.48,3

08. Kimi Räikkönen (Citroen) 1.48,5

09. Matthew Wilson (Ford) - 1.48,6

10. Mikko Hirvonen (Ford) - 1.48,9

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy