Bryan Bouffier titul IRC nezíská, Peugeot ho nenasadí!

Bouffier, Bryan - Panseri, Xavier | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sezóna Bryana Bouffiera by se dala rozdělit do dvou dílů: Rally Monte Carlo a zbytek. V úvodní rally roku sice Francouz vyhrál, poté se mu už tak nedařilo. Teď navíc přišla další rána, když se jej Peugeot rozhodl nenasadit do závěrečné Rally Cyprus.

To znamená, že se z pětice jezdců, kteří mohli bojovat o titul IRC, jeden vytratí. IRC zažívá nejtěsnější finiš ve své historii: o titul se ještě mohou poprat Jan Kopecký, Juho Hänninen, Thierry Neuville a Andreas Mikkelsen. Bryan Bouffier již bohužel ne.

Rally Cyprus nabízí dvojnásobné bodové příděly, takže je stále o co jet. Zatím je v čele Honza Kopecký se 131 body, druhý je Juho Hänninen (125 bodů) a následuje Thierry Neuville (115 bodů). 

Hänninenovi se navíc může podařit vyhrát i titul v SWRC. Jeho hlavní rival v boji o titul, Ott Tänak, totiž v páteční etapě Rally Catalunya havaroval. Juho je momentálně v hodnocení SWRC druhý, vteřinu za Al-Attiyahem. Fin se ale musí hlavně pokusit dojet do cíle, protože Tänak do druhé etapy nastoupí v rámci Super Rally.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy