IRC se asi spojí s Mistrovstvím Evropy

Isik, Volkan - Ozsenenler, Kaan | foto: Frýba, Petr

Očekává se, že se Intercontinental Rally Challenge (IRC) od roku 2013 spojí s European Rally Championship (Mistrovstvím Evropy). Šampionát by se měl jezdit pod jménem Mistrovství Evropy.

V kalendáři IRC na příští sezonu je pouze jedna soutěž mimo Evropu - soutěž na Azorech. Francois Ribeiro z francouzské televizní společnosti, Eurosport, která vlastní práva na IRC, říká: "Pravidelně se účastnící týmy našeho šampionátu si přejí, aby se jelo pokud možno co nejvíce v Evropě. Zde máme 125 milionů domácností, které mohou sledovat Eurosport, navíc se tím zlevní a zjednoduší logistika."

Riberio potvrdil budoucí nutnost změny jména, protože IRC již nebude mezikontinentální. V minulosti však hostilo závody například v Africe, Asii a J Americe. "Máme pro to plán, nepotřebujeme měnit jméno - potřebujeme mít nějaké vzrušující jméno."

Riberio připouští, že změna by neměla přijít dříve než v roce 2013: "Pro příští rok je už moc pozdě. Mistrovství Evropy již oznámilo své termíny, ale příjde to." IRC se proslavilo díky inovativnímu způsobu dělání živých televizních přenosů, které by mohly přinést značný boom pro ochabující Mistrovství Evropy.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy