Williams potvrdil jednání s Räikkönenem

Räikkönen, Kimi - Lindström, Kaj | foto: Citroën Sport

Akcionář Williamsu, Toto Wolff, potvrdil, že tradiční britská stáj jedná s ex-mistrem světa F1 z roku 2007, Kimim Räikkönenem, o jeho možném návratu do světa Grand Prix.

Spekulace o možném návratu Kimiho Räikkönena do F1, které už v médiích probíhají několik měsíců, neberou konce. Kimi s monopostem naposledy jezdil v roce 2009. Od té doby Kimi zkouší svoje štěstí v MS v automobilových soutěžích a také jel NASCAR. Jenže teď to vypadá, že Williams bude jeho novou destinací pro rok 2012.

V Indii technický ředitel Williamsu, Adam Parr, prohlásil, že by byl Kimi dobrou posilou pro tým, který se snaží odrazit od dna, na nějž dopadl v letošní sezoně. Wolff teď potvrdil, že jednají jednak s Kimim, ale také s mladým chráněncem Ferrari, Julesem Bianchim. 

"Ano, je to pravda," odpověděl Wolff pro Kronen Zeitung. "Papíry ohledně Kimiho Räikkönena mi leží na stole. Není to ale kvůli show, jednáme naprosto seriózně. Je to jedna z možností. Je to strategické rozhodnutí."

"Další agresivní volba je v podobě mladíka jménem Jules Bianchi," naznačuje dalšího možného jezdce pro rok 2012 ve Williamsu jeho akcionář, Toto Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy