McRae mistrem Asijsko-Pacifického šampionátu

McRae, Alister | foto: www.ircseries.com

Alister McRae zvítězil v Asijsko-Pacifickém šampionátu, který se jede pod hlavičkou FIA, když vyhrál s jeho Protonem Satria S2000 China Longyou Rally.

Protony připravuje v britském Derbyshire tým Mellors Elliot Motorsport, který si touto rally zajistil titul mezi výrobci. Alister McRae, bývalý britský šampión, vyhrál šest ze sedmi RZ prvního dne. I přes poměrně slušný náskok na to Alister tlačil i ze začátku druhého dne, aby si vybudoval ještě větší náskok. Pak již zvolnil.

"Jak asi můžete očekávat, já i můj navigátor, Bill Hayes, jsme s výsledkem absolutně spokojení - a ne jen díky nám, ale díky celému týmu Proton. Během rally nám vše vycházelo už od začátku. I když tomu tak je, tak to samozřejmě není lehké, ale vše tak nějak šlo a fungovalo tak, jak jsme chtěli. Na prvním dni jsme na to tlačili opravdu tvrdě a vybudovali si nějaký náskok. Jako obyvkle to byla těžká rally. Před soutěží docela silně pršelo, a tak byla tato soutěž na úzkých a zatáčkovitých cestách docela těžká. Ale nakonec jsme získali výborný výsledek!" říká Alister McRae, bratr zesnulého Colina McRae.

Týmový kolega Alistra, Chris Atkinson, si v Číně zajistil druhé místo mezi jezdci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy