Kimi Räikkönen opustil WRC [DOPLNĚNO]

Räikkönen, Kimi - Lindström, Kaj | foto: Citroën Communication

Po dvou letech v MS v automobilových soutěžích se vrací Fin, Kimi Räikkönen, do F1. "Iceman", jak zněla Kimiho přezdívka v F1, podepsal pro sezonu 2012 a 2013 týmu Lotus Renault.

Dva roky vydržel Kimi Räikkönen v rally, teď už vedou jeho kroky opět směr F1. Fin se totiž včera domluvil na dvouleté spolupráci s týmem Lotus Renault. 

MS v rally tím ztrácí jedno z prominentních jmen, které s sebou od svého příchodu v roce 2010 přivedlo spoustu fanoušků. I když se totik vytoužený úspěch nedostavil, hodnotí dva roky v MS mlčenlivý Fin jako poučnou část své kariéry. Jenže letos v druhé polovině ztratil Kimi očividně motivaci závodit.

To bylo například poznat z neúčastí na Australské rally, do které byl Kimi původně přihlášen. To vyústilo ve vyloučení týmu "Ice 1 Racing" z hodnocení MS. 

Kimi odjel v MS celkem 21 soutěží, 14 dokončil, získal 59 bodů, vyhrál jednu RZ a jeho nejlepším výsledkem bylo 5. místo z Turecka 2010.

Tip: přečtěte si také rozhovor s Kimim Räikkönenem, ve kterém popisuje, proč se vrátil do F1, a nebo oficiální prohlášení týmu Lotus Renault ke Kimiho příchodu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy