Solberg: Chci bojovat o vítězství

Solberg, Petter | foto: www.ircseries.com

Petter Solberg se vrací k Fordu, to je již delší dobu známá věc. Na nadcházející Rally Monte Carlo by chtěl využít svých zkušeností.

Petter Solberg zná záludnosti Rally Monte Carlo jako asi málokterý účastník soutěže. Na start soutěže se totiž postaví již po třinácté. Před rally ve Fiestě strávil tři dny na testech. Cítí se dostatečně připraven na novou výzvu.

"Moje první svezení se s Fordem bylo za těžkých podmínek [počasí], ale z auta jsem získal dobrý pocit," říká u fanoušků velmi oblíbený blonďák. "Krom toho jsem Monte jel i vloni, kdy se najelo v rámci MS. Od té doby tedy také znám aktuální zkoušky s výjimkou těch dvou nových. Mám tuto soutěž rád, i když zde musíte počítat s nevyzpytatelnými podmínkami. Pokud bude sucho, tak je to jednoduché. Pokud však bude vlhko, tak musíme počítat se sněhem a "černým sněhem", což nebude lehké. Pak by rozhodovaly správné pneumatiky. Vybrat zde správné gumy, to je v kompetenci týmu. Musí udělat dobrou strategii a mají k tomu k dispozici dobrou předpověď počasí."

Petter za Ford jezdil v letech 1999 a 2000, tedy v začátcích jeho profesionální kariéry. Teď se tedy vrací tam, kde kdysi začínal. "Jsem moc rád, že můžu opět startovat s továrním autem - toto byl ten důvod, proč jsem v minulých třech letech jezdil s mým vlastním týmem v MS. Nejsem zde ale proto, abych naplnil seznam startujících. Jari-Matti Latvala a já chceme bojovat o vítězství a o titul. Jsem si jistý, že se nám to podaří."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy