Nissen: Ogier opět zazáří!

Nissen, Kris | foto: Volkswagen Motorsport

Vystoupení Sebastiena Ogiera na letošní Rallye Monte Carlo bylo fantastické. S vozem nižší specifikace porážel většinu jezdců s technikou WRC. Myslíte, že bude ve své rychlosti pokračovat i nadále? Vedoucí týmu VW Kris Nissen je o tom přesvědčen...

Volkswagen ohlásil na příští rok vstup do nejvyšší kategorie v mistrovství světa rally a letos vyvíjí vůz Polo WRC. Aby se však na vstup náležitě připravil tým i smluvní jezdci, zúčastní se tým všech soutěží WRC. K dispozici je ovšem zatím "pouze" koncernová Fabia specifikace S2000. (Patrně první případ, kdy tovární tým startuje s vozem jiné, i když koncernové značky...)

První start letos čekal tým již na Monte Carlu a kdo by čekal, že se Ogier bude o příčky prát až za zády "wéercéček" pouze s vozy stejné specifikace S2000, byl na omylu. Sebatien představoval vážné ohrožení pozic posádek s vozy WRC snad výjma nejrychlejších továrních jezdců a už se průběžně dotahoval na stupně vítězů. A nezábranila mu v tom ani ztráta okolo 20 koní výkonu na vozy vyšší specifikace. I když jeho účinkování skončilo nehodou, rozhodně zanechal velký dojem.

"Sebastienova rychlost byla na Monte Carlu neuvěřitelné", přiznává Nissen. "To jen dokazuje, že jsme podepsali smlouvu s jezdcem velkého potenciálu. Jsem přesvědčený, že právě on může být velkým překvapením během celého letošního šampionátu."

V souvislosti s těmito výkony je vcelku škoda, že se tým nepřihlásil do šampionátu SWRC, kde je letos konkurence opravdu velmi slabá

Jestli se slova vedoucího týmu VW potvrdí, můžete s námi sledovat již příští týden na sněhové rally ve Švédsku. Pokud vše půjde podle plánu, nebude na místě chybět ani náš zahraniční zpravodaj a fotograf Joel Martin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy