Prodrive dementuje zprávy o rozchodu s BMW

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Včera jsme Vás informovali o tom, že by již brzy měla skončit spolupráce mezi BMW a Prodrivem. Šéf Prodrivu, Richard Taylor, prohlásil, že o ničem takovém neví a tyto zprávy dementoval.

Článek o rozchodu obou společností čtěte zde.

Už dlouhé týdny se na rallyové scéně debatuje o rozchodu BMW a Prodrivu, který nasazuje tovární tým do MS. Už v zimě totiž probíhaly médii dohady o tom, že se obě strany nemohou shodnout na financování projektu. Před Vánocemi bylo oznámeno, že jediným stabilním jezdcem týmu bude Dani Sordo, zatímco Kris Meeke má smůlu, protože tým nemá dostatek financí na dva vozy.

Díky tomu se ve druhém továním Mini na Rally Monte Carlo objevil Pierre Campana - start si zaplatil. Ve Švédsku je řada na Patriku Sandellovi. Na Meekea opět místo nezbylo. Ve Švédsku ale pojede s vozem Mini také tovární jezdec BMW pro okruhové závody - Richard Göransson.

V lednu pak přišel server \"motorsport-total.com\" s tím, že se obě strany dohodly na tom, že platný kontrakt (do konce sezony 2013) splní. Jenže včera opět přišly zprávy o tom, že se už před Rally Sweden oba partneři rozejdou.

\"To je pro mě novinka. Start, který jsme absolvovali na Monte Carlu, byl fantastický. Chceme podobné výsledky udržet i při Rally Sweden a pak v celém šampionátu,\" říká Taylor, podle kterého se žádný rozchod nechystá. Tým se naopak pilně připravuje na Rally Sweden.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy