Hirvonen a vítězství s Citroënem? Na sněhu a ve Švédsku

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Mikko Hirovnen testoval Citroën DS3 WRC před premiérovým startem na sněhu s tímto vozem. Po testu řekl, že chce s tímto autem vyhrát druhý díl MS, Rally Sweden.

Dnes odstartuje Mikko Hirovnen do Rally Finnskog (Norsko), aby se dokonale připravil na premiéru s DS3 WRC na sněhu. Dobrý pocit z vozu však má již po 2 dnech testů. Hirvonen je vítězem posledních dvou ročníků Švédské rally.

"První, co bych chtěl řící, je to, že máme vůz, se kterým můžeme vyhrát. Během prvních několika kilometrů testu byl můj pocit z vozu smíšený. S inženýry jsme ale spolupracovali a podařilo se nám najít nastavení, které bude extrémním podmínkám pro Švédsko a Norsko vyhovovat. Nakonec jsem byl s vozem spokojený, myslím, že jsme připraveni," říká Mikko.

Mikko vloni s Fordem Fiesta RS WRC na sněhu

"Rally Finnskog nám poskytne příležitost potvrdit si náš pocit z vozu v podmínkách, které jsou velmi podobné těm ve Švédsku. Během testu jsme odvedli hodně práce, jenže pořád je to trošku jiné, když si věci zkoušíte na trati, kterou jste předtím projeli 10krát a nebo při opravdové soutěži."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy