Räikkönen: S rally jsem ještě neskončil

Räikkönen, Kimi - Lindström, Kaj | foto: Citroën Communication

Kimi Räikkönen by rád i po návratu do Formule 1 zůstal s rally v kontaktu. Fin uvažuje o možnosti jezdit soutěže rally.

Mistr světa F1 z roku 2007 ukončil svoji kariéru v MS v rally. Po dvou letech ve WRC se vrací "Iceman" do Formule 1. V sezoně 2012 bude startovat za tým Lotus. Soutěžáckou helmu ale ještě úplně na hřebík nepověsil, jak sám vysvětluje: "Rally mě zajímají stejně jako předtím."

Co víc, Kimi Räikkönen by si dokázal představit dvojitý paralelní program. "Kdyby se naskytla možnost, tak bych klidně s F1 jezdil i rally," říká jezdec Lotusu. Otázkou však je, nakolik je takový scénář realistický. "V budoucnu chci ale s rally určitě pokračovat. Miluji výzvu soutěžení na různých površích. Jednoduše se jedná o zcela jiný druh sportu."

Kimi se starým Lotusem při testu ve Valencii 

Návrat do rally po ukončení kariéry F1 tedy není vyloučený. Zatím během své dvouleté kariéry ve WRC dokázal Kimi dokončit jednou v TOP5. Bylo to v Rally Turecko v sezoně 2010 - jednalo se o jeho teprve 4. soutěž s WRC.

Po dvouleté zkušenosti s rally Kimi dodává: "Je to zcela jednoznačně jedna z nejtěžších spotovních dispciplín, které jsem zkusil. Rychlost předních jezdců je neuvěřitelná." Kimi tím naráží především na Sébastiena Loeba, který v obou letech, kdy v rally působil, získal tituly (jeho 7. a 8.).

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy