Prodrive končí mezi týmy

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Ve WRC se trochu mění situace, když Prodrive, který byl doposud veden mezi výrobci, již nebude nadále bodovat. Ve výsledkových tabulkách sezony však jeho bodový příděl z Monte Carla zůstává, odteď ho ale FIA z tabulky vyškrtla.

Aktuální bodování mezi týmy se nebude měnit. Ačkoliv původní tovární tým Mini, který byl veden britským Prodrivem již dále neexistuje, tak jim zůstává 26 bodů, které získali v úvodu sezony na Rally Monte Carlo.

FIA oznámila, že vyškrtává Prodrive z bodování výrobců, protože se nezúčastní původně požadovaných sedmi soutěží MS. Ve statistikách nicméně i nadále zůstává "Mini WRC Team", i když v podstatě od začátku tohoto týden již neexistuje. Doposud se Prodrive ani nezapsal jako soukromý tým.

Konkurenční Ford touto novinkou není zrovna nadšen. Doufali totiž, že dojde k přerozdělení bodů z Monte poté, co Prodrive ztratil tovární status (pro Ford by to znamenalo více bodů pro Solberga). Už v Mexiku by měl Prodrive chybět. Pak už by měl nastoupit na všech evropských závodech. Kdyby však tým z Banbury neodletěl ani na dalších zaoceánský závod do Argentiny, tak by byl vyškrtnut z tabulek sezony jako neexistující tým. Ostatní týmy by ale dodatečné body z Monte Carla nezískali.

Zapsané týmy do MS v rally roku 2012 tedy mají tuto podobu:

Výrobci:

Citroën Total World Rally Team: Sébastien Loeb

Ford World Rally Team: Jari-Matti Latvala

Wrc Team Mini Portugal: Armindo Araujo, Paulo Nobre

 

Týmy:

Adapta World Rally Team (Mads Ostberg)

Citroën Junior World Rally Team (Thierry Neuville)

M-Sport Ford World Rally Team (Ott Tänak)

M-Sport Ford World Rally Team (různí piloti)

Qatar World Rally Team (Nasser Al Attiyah)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy