Prodrive v Portugalsku s novým jménem týmu

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Poté, co už Prodrive nenasazuje vozy Mini WRC do MS hlavičkou továrního týmu, se teď nově formuje. Od Rally Portugal bude nastupovat pod názvem Prodrive WRC Team. S přepracovaným Mini John Cooper Works doufají v udržení konkurenceschopnosti.

Oficiálně budou tovární vozy Mini WRC připravovanány v Itálii, nicméně na jejich vývoji i nadále pokračuje britský Prodrive. Začátkem března by měl být homologován nový model, na kterém jsou určitá technická vylepšení, ta budeme moci vidět poprvé v akci v Portugalsku. 

"Auto se hodně zlepšilo," říká Dani Sordo, který nový Mini Cooper mohl testovat dva dny ve Španělsku. "Máme menší změny na motoru a na podvozku, vyplatí se to. Těším se na Rally Portugal."

Na čtvrtém podniku sezony bude tým nastupovat již pod novým jménem. Bude se jmenovat Prodrive WRC Team. "V podstatě se vztah mezi Mini a Prodrivem nemění. Ve vývoji auta s nimi stále velmi úzce spolupracujeme a auto bude díky těmto událostem jen silnější, což by mělo být brzy jasné. Dodá nám to více zdrojů na vývoj auta, které brzy zlepší výkon auta," řekl David Richards.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy