Hirvonen srovnává Citroën a Ford

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Mikko Hirvonen našel klíč k tomu, jak jet rychle s Citroënem DS3 WRC. Jak se to liší od toho, jak musel jezdit vloni s Fiestou RS WRC?

"Je to v podstatě velmi odlišné auto, ale chvíli mi tvalo, než jsem přišel přesně na to jak. V tomto autě nemáte žádný důvod tlačit na to až moc, protože v celkové rychlosti není moc velký rozdíl. Místo toho musíte napřed trochu ubrat, to je ta cesta, jak zajet dobré časy," říká Mikko Hirvonen.

Ford je na druhou stranu auto, ve kterém benefitujete z toho, že na to tlačíte - to je jeden z důvodů, proč je v tom Jari-Matti Latvala tak efektivní. Citroën je navrhnut na jemný jízdní styl Sébastiana Loeba, který řídil jeho vývoj. To v jezdecké sestavě Fordu bylo od roku 2006 hodně Skandinávců, kteří návrh vozu směřovali úplně jiným směrem. 

"Citroën vám toho možná trochu více odpustí v nízkých rychlostech. V tomto ohledu je to velmi neutrální auto k řízení. Ve vysokých rychlostech však není moc velký rozdíl mezi těmito dvěma vozy. Učím se vždycky, když z auta zrovna neždímám maximum. To je velmi povzbuzující pro budoucnost."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy