Korsická soutěž není kvůli benzínu v ohrožení

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: www.ircseries.com

Kvůli stávkám je momentálně ještě 10 000 litrů benzínu v přístavu v Marseille. Podle plánu již měl být tento benzín na cestě na Korsiku. Začaly se dokonce šířit i zprávy, že soutěž na Korsice bude muset být odvolána. Nejsou však žádné důvody k panice.

Opravdového klidu se v servisní zóně na Korsice nedočkáme. Podle zpráv od společnosti, která má přepravu benzinu z Francie na ostrov Korsika nastarost, se již podařilo stávku zastavit. 10 000 litrů benzínu je tak v přístavu v Marseille. Touto dobou již ale měly být na cestě na ostrov ve Středozemním moři. 

Korsičané však chtějí soutěž na svém uzemí každopádně uspořádat, a tak podnikli určité kroky, aby se vše stihlo. Zatím to vypadá, že by náklad mohl dorazit ve čtvrtek ráno. Hodiny však neúprosně běží, když start soutěže má být jen o pár hodin později. Velké týmy však mohou být v klidu, protože například z týmu Škodovky přišla jasná zpráva, že oni si dovezli i svůj vlastní benzín, se kterým mohou odjet celý závod. Na ostrově se navíc nacházejí i dostatečné zásoby závodního paliva značky Total, které by mohlo být také použito. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy