Stohl potvrdil start na Novém Zélandu

Stohl, Manfred | foto: www.stohl.at

Nakonec tedy Manfred Stohl dostane ještě jednu šanci svést se na Novém Zélandu. Rakušan totiž oficiálně potvrdil svůj start na této soutěži MS.

Manfred Stohl se posadí za volant Fiesty RS WRC a pod hlavičkou Brasil World Rally Teamu se zúčastní Rally New Zealand, která se jede od 21. do 24. června. "Nepočítal jsem s tím, je zde několik zajímavých jezdců. Ale díky férové nabídce nabraly rozhovory na obrátkách. A čím více se posouváme k odletu na Nový Zéland, tak je mi jasnější, že toto číslo rozšířím. Nový Zéland je jednou z nejlepších soutěží MS a kdo ví, jestli zde po všech těch diskuzích ohledně kalendáře ještě pojedeme," řekl 39letý Manfred Stohl.

Před šesti lety zde Rakušan získal podium, pro tentokrát svoje šance tak vysoko nevidí: "Bez pořádného tréninku budu muset poměrně brzy odstartovat, což je velká nevýhoda," řekl Stohl o kvalifikaci, která určuje pořadí, ve kterém se bude do soutěže startovat. Budu rád, když nebudu muset jet za piloty SWRC jako P-G Anderssonem."


Manfred s Xsarou WRC v Mexiku 2007

Zatím zůstává nejasné, kdo bude Manfreda navigovat, protože jeho dlouholetá navigátorka, Ilka Minorová, doufá ve start s Henningem Solbergem. Spekuluje se o Tině-Marii Monegové.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy