Loeb: Nový Zéland je šotolinový vrchol sezony

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sébastien Loeb a Mikko Hirovnen by chtěli po dvojitém vítězství v Řecku oslavit i na Novém Zélandu podobný úspěch. Podaří se jim to?

Sébastien Loeb může být právem považován za znalce novodobých tratí ve WRC. Téměř na všech je velmi úspěšný. Na Novém Zélandu zvítězil dvakrát: v letech 2005 a 2008. Francouz se do této krajiny rád vraci: "Tato rally je vrcholem sezony pokud se bavíme o šotolinových soutěžích," říká Francouz, který spatřuje určité podobnosti s tratěmi ve Finsku, jenže na Novém Zélandu nejsou stromy tak blízko trati.

Obecně převažuje názor, že je tato rally velmi rychlá, o tom ale jezdec Citroënu přesvědčen není: "Myslím, že tahle soutěž je rozmanitá, se spoustou zatáčkovitých pasáží. Když do své jízdy nedáte 100 %, tak to okamžitě poznáte na svých časech."

Navíc musíte být pořád ve střehu: "Startoval jsem zde 6krát a 2krát vyhrál, ale také už jsem udělal pár chyb."

I druhý jezdec Citroënu, Mikko Hirvonen, se na soutěž na Novém Zélandu těší: "Prvně nás čeká 24 hodin dlouhý přelet na druhou stranu světa," říká Fin, který se konečně dostane s DS3 WRC na rychlé šotolinové tratě, na což se těší: "Letos už jsme posbírali 4 podiová umístění. Věřím v další dobrý výsledek."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy