Výrobci třetí auta nasazovat nechtějí

Loga | foto: www.wrc.com

Smlouva s novým promotérem MS stále ještě není dotažena do konce. Návrh FIA na zavedení třetích aut vyvolal vlnu nelibosti mezi týmy. Ty ho odmítají.

Nápad je dobrý, ale provedení by bylo horší. Rally komise FIA chtěla opět vidět tři tovární auta a nešlo jen o zaplnění volných míst ve startovním poli, ale jednalo se i o dostání mladých talentů na špici. Jak už tomu v minulosti několikrát bylo, body pro tým by brali pouze dva nejlépe umístění jezdci. 

"Pokud by toto pravidlo vešlo v platnost, tak u toho Citroën už nebude. Potřebovali bychom tři top jezdce, kdo by to zaplatil?" ptá se šéf Citroënu, Yves Matton, v rozhovoru pro německý 'Motorsport Aktuell'. I u Fordu vidí nebezpečí, že by třetí auto až moc zatížilo rozpočet. "Světový titul by pak byl otázkou rozpočtu. Ford by se toho jen sotvaže účastnil," řekl šéf M-Sportu, Malcolm Wilson. K návrhu se moc optimisticky nestaví aní šéf VW, Jost Capito: "O takovém pravidle bychom rádi uvažovali, ale určitě ne teď! Navíc bychom u třetího jezdce museli stanovit maximální věc, například 25 let."

Týmy by se o něčem takovém určitě bavili mnohem raději, kdyby již FIA již oficiálně představila nového promotéra. O Red Bull Media House se mluvilo již ve všech kuloárech, ale podepsáno ještě asi nic není. Prezident Komise MS FIA, Jarmo Mahonen, k tomu pro 'MSa' řekl: "Momentálně v této věci nemáme nic nového. Ale tvrdě pracujeme na brzkém rozhodnutí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy