Citroën oznámil, že v Itálii nahradí Al-Attiyaha Neuville

Al-Attiyah, Nasser - Bernacchini, Giovanni | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Poslední dobou se spekuluje o možném konci Al-Attiyaha v MS. Tomu napomáhá i jeho absence na Rally na Sardinii. Katařana nahradí Thierri Neuville.

Spolupráce mezi Nasserem Al-Attiyahem a Citroënem se blíží ke konci. Katařan se chce v budoucnu více soustřeďovat na Dakar, a tak by měl ve Francii sedět v DS3 WRC naposledy. "Musím pracovat na vývoji buggy pro Dakar 2013," říká jezdec.

Jeho místo v týmu Qatar Citroën převezme na Sardinii Thierry Neuville. "Už během prvního startu [Nový Zéland, pozn. red.] prokázal svůj potenciál a získal pro náš tým důležité body. Když jsme hledali vhodného jezdce, který by mohl v Itálii hájit naše barvy, tak byl Thierry se svým talentem logickou volbou," říká Nasser Al-Attiyah.

"Díky přidanému startu v Itálii mě čeká kompletní sezona v MS. Víc už si ani nemohu přát pro sbírání zkušeností. Znám zdejší soutěž, byla to pro mě první rally s vozem s pohonem všech 4 kol. Vím, jak je tamější šotolina obtížná. Pro nás je to další důležitá možnost, takže uděláme vše pro to, abychom Nassera a jeho tým nezklamali. Opět nám dali důvěru. Nejlepší způsob, jak jim poděkovat, by byl skvělý výsledek. Uděláme pro něj vše," říká Belgičan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy