Loeb: Chyba byla v rozpisu, v soutěži už pokračovat nebudu

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sébastien Loeb viní příliš optimistický rozpis z toho, že odstoupil z dnešní etapy Rally na Sardinii. Francouz byl v době nehody ve vedení soutěže s náskokem 1,1s, jenže náraz do kamene poškodil řízení.

"Tlačil jsem na to opravdu velmi, velmi tvrdě, ale v rozpisu byla chyba. Do zatáčky jsem najel trošku rychleji a na výjezdu pak trefil kámen. Náraz hodil auto do smyku a nakonec jsme skončili na trati. Otočil jsem se a chtěl pokračovat, jenže řízení šlo velmi ztuha, takže mi hned bylo jasné, že je něco rozbitého," popisuje Sébastien Loeb.

"Pokračovali jsme několik dalších zatáček, jenže pak se řízení zablokovalo uplně a musel jsem vůz zastavit." Chyba ale zcela jistě pramenila z rozpisu, je možné, že při jeho tvorbě ztratil jezdec na moment koncentraci. Posádka Loeb - Elena totiž v inkriminovaném místě při seznamovacích jízdách dostala defekt.

Loeb se navíc rozhodl v soutěži již dále nepokračovat. Auto přitom nebylo nijak závažně poškozeno, zlomená byla pouze tyč řízení, tedy díl, který mohli mechanici snadno vyměnit a Citroën DS3 WRC s číslem 1 mohl pokračovat. Jenže odcházející šampion nevidí důvod, proč pokračovat (odstoupil po první ranní RZ, takže ztráta byla enormní).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy