Sordo by nejraději startoval pravidelně, namísto vybraných soutěží za Loeba

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Dani Sordo nezažil v posledních dvou letech zrovna nejšťastnější období. Prvně přišel o místo u Citroënu, poté začal snít o tom, že se na čelo dostane s Mini, ale i tento projekt se nenaplnil. Teď věří Španěl v kompletní sezonu - s Citroënem.

Katalánská rally bude pro Daniho Sorda poslední soutěží MS s vozem Mini John Cooper Works WRC. Po dvou letech plných nenaplněných očekávání se se značkou Mini loučí a v roce 2013 by se měl vrátit do Citroënu. Zatím sice nic nebylo oficiálně potvrzeno, ale Dani by se snad i spokojil s občasnými starty, i když by nejraději startoval v kompletní sezoně. 

"Nepožaduji bezpodmínečně dvouletý kontrakt. Chtěl bych prostě odjet ještě jeden pořádný rok, ve kterém bych startoval ve všech soutěžích. Pokud bych dostal možnost startovat ještě v jedné kompletní sezoně, ve které bych si mohl dokázat, jak na tom jsem, tak bych poté mohl spokojeně odejít," říká jezdec.

Jednu věc - stejně jako snad všichni ostatní jezdci v MS - by ale Dani ještě chtěl dokázat: Porazit Sébastiena Loeba. Pokud by měl k dispozici stejný materiál jako by měl Loeb, tak by jeho šance, minimálně na asfaltu, nemusely být úplně mizivé: "Sébastiena jsem nikdy neporazil. Ale upřímě, to nedokázal pořádně nikdo." Je třeba si ale připomenout, že v dobách, kdy byli s legendárním Francouzem týmovými kolegy, tak nejednou došlo na týmovou režii. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy