Také u Prodrivu vládne zklamání, zítra chce nejrychlejší časy

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Prodrive opět na vítězství s vozem Mini nedosáhne. Dani Sordo totiž havaroval v průběhu dopolední sekce. Tým by však chtěl závěr sezony zakončit alespoň ziskem několika nejrychlejších časů.

Dani Sordo sklouzl mimo trať se svým Mini JCW WRC na 4. kilometru 44km dlouhé rychlostní zkoušky. Očekává se, že Prodrive bude schopen opravit auto a Dani do zítřejší etapy odstartuje, aby tak mohl zajet alespoň několik rychlých časů.

"Teď už je to jen o zajíždění nejrychlejších časů. Auto není nijak poškozené, posádka ho pouze neudržela na trati, vyjela mimo ní asi 5 metrů, ale už se nemohla dostat zpět. Je to zklamání, jako by to částečně shrnovalo celý náš rok, kdy jsme nedokázali z vozu dostat jeho potenciál. Byla to velmi kluzká sekce, Dani to věděl, protože jsme spolu o tom pár minut před tím mluvili. Vyjeli pouze trochu mimo stopu, zablokovali kola a byli mimo," říká Dave Wilcock, šéf týmu Prodrive.

Zatímco Dani Sordo je mimo, jeho kolega pro tuto soutěž, Jarkko Nikara, zaujal. Po 4 RZ se držel na 7. místě, přítom před startem absolvoval pouze 50km dlouhý test.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy