Al-Attiyah chce pro M-Sport získat Neuville. Jedničkou týmu Ostberg?

Al-Attiyah, Nasser - Bernacchini, Giovanni | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Plány Nassera Al-Attiyaha spojit své sily v nové sezoně s týmem M-Sport a tudíž starty s vozem Ford Fiesta RS WRC jsou známé. Katařan teď ale prozradil, že by nejraději od Citroënu získal také Thierryho Neuvellea.

Příští týden by se měli k dalšímu kolo rozhovorů setkat Malcolm Wilson a Nasser Al-Attiyah. Téma je jasné - tým pro sezonu 2013. Po ztrátě peněz od Fordu hledá M-Sport partnera, který by dokázal spolufinancovat vývoj vozu. Tím by mohl být bohatý pouštní stát Katar, kterého na rallyové scéně zastupuje Nasser Al-Attiyah. 

První kolo rozhovorů proběhlo na Kypru v rámci poslední soutěže IRC. Jenže od té doby se Nasser věnoval především projektu Dakar, ten byl v Paříži představen včera - pro jezdce tedy skvělá příležitost se v Evropě ještě chvilku zdržet a pokročit v jednáních.

Zatím sice ještě nejsou dojednáný detaily smlouvy, ale začíná se pomalu rýsovat, že by jedničkou týmu M-Sport měl být Mads Ostberg. O jménu druhého jezdce zatím nepadla zmínka, samotný Al-Attiyah by chtěl příští rok odjet 7 soutěží MS.

Novinkou ale je, že Al-Attiyahovi se zřejmě velmi zamlouvala spolupráce s Thierrym Neuvillem, kterého by teď rád uvítal u Fordu. Neuville zastupoval Katařana na soutěžích na Novém Zélandu a na Sardinii. Tím umožnil belgickému talentu sbírat cenné zkušenosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy