Bouffier by na Monte rád zazářil

Bouffier, Bryan | foto: www.ircseries.com

Pomalu už se blíží premiéra Bryana Bouffiera v soutěži MS se speciálem kategorie WRC. Pro Rally Monte Carlo by si přál těžké podmínky.

Bryan Bouffier se na lednové Rally Monte Carlo poprvé sveze se Citroënem DS3 WRC. A co Francouz před svým debutem říká? "Konkurence je ve WRC velká. Rád bych dojel v TOP5, podium by samozřejmě bylo mým snem."

V rámci přípravy má v příštích dnech naplánovaný test. "Doufám, že test bude za sucha. Nové auto se člověk může nejlépe naučit, když jede na limitu. Kdyby to bylo naopak a já testoval na sněhu a pak byla soutěž suchá, tak by to nebylo dobré." Pro samotnou soutěž by ale chtěl těžké podmínky: "Nejlepší by byl sníh, i když by byli jezdci ze Skandinávie asi rychlí. Ale měnící se podmínky by také byly OK. Na Monte musíte umět na všem."

Bryan se svým lehce pošramoceným Peugeotem v roce 2010 ve Zlíně

Bryanovi by mohlo hrát do karet, že startoval na Rally Monte Carlo v posledních dvou letech. V roce 2011, to se závod ještě jel v rámci Intercontinental Rally Challenge, vyhrál a vloni v rámci SWRC obsadil druhou příčku. A uvidíme letos ještě Bouffiera v dalších závodech WRC? "Tento start financuji za pomoci privátních sponzorů. Až poté budu mít pauzu, tedy pokud někdo neobjeví můj talent."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy