Premiéra Fiesty R5 už v Portugalsku?

Hänninen, Juho - Tuominen, Tomi | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Očekávaný debut Fordu Fiesta R5 se nezadržitelně blíží a Malcolm Wilson potvrdil, že tento vůz zažije svou premiéru při Portugalské Rally.

Minulý týden proběhly vůbec první testy zbrusu nového speciálu Fordu Fiesta R5. Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, rovněž potvrdil, že tento vůz by se měl poprvé představit při Vodafone Rally de Portugal, tedy při čtvrté soutěži mistrovství světa. Za volant usedne Elfyn Evans - vítěz loňského ročníku WRC Academy. "V týdnu jsme absolvovali vůbec první jízdy tohoto vozu," říká Malcolm Wilson. "Na začátku dubna chceme auto homologovat a doufáme, že se Fiesta R5 představí již pro Portugalské Rally, s Elfynem Evansem za volantem, jakožto loňským vítězem WRC Academy."

V průběhu letošní sezóny bude nasazena taktéž faceliftovaná verze Fordu Fiesta RS WRC. "Minulý týden jsme začali testovat faceliftovanou verzi Fiesty WRC s novým motorem. Po faceliftu budeme závodět i nový motor. Možná už v červnu by jsme mohli nasadit faceliftovanou verzi Fiesty do závodu," dodává Malcolm Wilson.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy