Tänak: Chci se vrátit do WRC

Tanak, Ott - Sikk, Kuldar | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Ott Tänak odmítá, že by se vzdal svého snu, kterým je WRC. Momentálně usilovně pracuje na návratu na pět podniků později během sezony.

Ott Tänak se vloni zúčastnil všech třinácti soutěží MS v rally ve Fordu Fiesta RS WRC připraveném týmem M-Sport. Na konci sezony, ve které zažil hodně bouraček, byl osmý, pouhý bod za mladíkem Thierry Neuvillem na Citroënu. Během Rally Liepaja-Ventspils se rozmluvil pro server MAXRALLY: "Samozřejmě momentálně velmi tvrdě pracujeme a pokud vše půjde dobře, tak doufám, že bychom se v létě mohli zúčastnit několika soutěží WRC a samozřejmě zkusíme předvést to nejlepší. Nic jsme nevzdali a stále na to tlačíme. Nemyslím si, že by to bylo více jak pět soutěží, ale uvidíme."

Ott vloni v Řecku

"Je to docela dost peněz, které na to potřebujeme a bylo docela málo času na to, abychom je našli, takže jsme si vzali nějaký čas, abychom ten budget sehnali. Nechceme to nedělat pořádně, ale chceme si vše na 100% připravit a udělat něco opravdu dobrého."

Tänak, který vloni v Itálii získal svoje první podium ve WRC, byl spojován s ERC (ME) zkraje tohoto roku. On sám ale řekl, že jeho hlavním cílem je WRC: "To je cíl a já potřebuji nějakou možnost ukázat svoji rychlost, abych se někdy mohl vrátit na celou sezonu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy