Latvala: Švédsko bude pro Volkswagen prvním velkým testem motoru

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jezdec týmu Volkswagen, Jari-Matti Latvala, prohlásil, že víkendová Rally Sweden bude pro tým prvním reálným testem výkonu motoru.

Volkswagen zažil skvělý debut v MS, když Sébastien Ogier získal na Rally Monte Carlo 2. místo, podle Latvaly ale až super rychlé Švédsko ukáže, jak silný motor Polo má. Polo je poháněno motorem 1,6l s turbem, který byl postaven podle pravidel "světového motoru". Právě na motor dostával tým nejvíce stížností od jezdců, kteří urgovali zvýšení jeho výkonu.

"Ve Švédsku jsou tratě rychlé a plynulé. Jsou jiné než na Monte Carlu. Bylo skvělé pozorovat, jak konkurenceschopní jsme na první soutěži roku byli. Ale zdejší tratě, kde se jezdí vysokými rychlostmi, kladou důraz na výkon motoru. Myslím, že tahle rally nám mnohem víc prozradí, jak na tom s autem opravdu jsme. Rád bych byl v TOP5, podium by bylo perfektní," říká jezdec.

Volkswagen neponechal před startem nic náhodě a Latvalovi poskytl ještě jeden extra test. V sobotu najel Fin s Polem dalších 222 kilometrů na sněhu: "Jednalo se už pouze o drobná dolaďování nastavení, většinu práce jsme odvedli v prosinci."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy