Sainz Latvalu neodepisuje: V Mexiku může zaútočit

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Z pohledu bývalého mistra světa a nynějšího poradce VW, Carlose Sainze, je to jasné, Jari-Matti Latvala by se měl vrátit do své dřívější formy už v Mexiku. Žádné rozhodnutí uvnitř týmu určující jedničku nepadlo.

Pro jezdce VW, Sébastiena Ogiera, nemohla tato sezona snad začít lépe (ano, mohl ještě vyhrát na Monte, ale stejně před ním byl poouze Loeb, který o titul nejede). Ve Švédsku připsal pro Polo R WRC premierové vítězství ve WRC. Na auto si totiž Francouz v uplynulých měsících mohl při několika tisících testovacích kilometrů zvyknout. To je jeho výhoda v interním duelu týmu proti Jarimu-Mattimu Latvalovi. 

Fin se v autě navíc ještě necítí úplně 100% a musí prý ještě trochu pozměnit svůj jezdecký styl, aby mu auto více sedlo. Na první soutěži roku po jezdecké chybě vypadl a ve Švédsku musel vzít za vděk 4. místem. V Mexiku na účastníky MS čeká první šotolina sezony. Právě zde očekává poradce týmu VW, Carlos Sainz od Latvaly zlepšení. 

"Je ještě hodně brzy na nějaké rozhodování mezi Jarim-Mattim a Sébastienem. Doposud Seb odvedl skvělou práci, ale v autě sedí také už delší dobu. Po tom, co se stalo na Monte-Carlu, poprosil tým Jariho-Mattiho, aby ve Švédsku dojel do cíle a zíkal body. Bylo důležíté pro něj i pro celý tým, aby dojel až do cíle. Teď se pojede na šotolině a jsem si jistý, že mu můžeme dát auto i set up, se kterým najde ztracenou důvěru a od začátku bude moc útočit," řekl Carlos Sainz pro britský Autosport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy