Andreas Aigner míří do ME

barum rally zlín | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Mistr světa z roku 2008 mezi produkčními vozy pojede v letošním roce mistrovství Evropy za volantem Subaru. Uvidíme ho i ve Zlíně.

Mistr světa produkčních vozů z roku 2008, Andreas Aigner, potvrdil, že se v letošním roce zúčastní celkem šesti soutěží mistrovství Evropy, kde by rád zaútočil na titul mezi produkčními vozy. Aigner zůstane věrný Subaru Impreza R4 ze stáje Manfreda Stohla, které ho v loňském roce dovezlo ke třetímu místu mezi produkčními vozy v IRC. Novinkou pro Aignera bude, že pojede na pneumatikách Yokohama. Se svými partnery Samsung Austria, Knauf, Mecklenburger Landpute, Trierenberg Group a Remus Sport Exhaust se snaží zajistit finance i na sedmý start. Program Andrease Aignera začne na Kanárských ostrovech.

 

"Našim úkolem je být rychlejší než naši soupeři a vyhrát Production Cup," říká Andreas Aigner, kterého bude navigovat Jürgen Heig. "Jürgen nemá moc zkušeností s mezinárodními soutěžemi, ale pár jich už odjel. Avšak je hodně ambiciózní a určitě se rychle přizpůsobí rychlosti a mému stylu jízdy. Před soutěží budeme testovat pouze jeden den, ale určitě nebudeme v nevýhodě. Navíc Stohl Racing přiveze na Kanáry dokonale připravené Subaru," dodává Aigner.

Program Andrease Aignera: Kanárské ostrovy, Ypres, San Marino, Sibiu Rally, Barum Rally a Chorvatská Rally.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy