Atkinson se chce v Mexiku dostat do TOP5

Atkinson, Chris | foto: Citroën Sport

Při pohledu na startovní listinu Mexické rally bychom jen těžko hledali motivovanějšího jezdce než je Chris Atkinson. Australan právě na této soutěži získal jedny ze svých nejlepších úspěchů ve WRC. I letos by chtěl Chris dobrým výsledkem upoutat.

S Mexickou rally se pro Atkinsona pojí jen dobré vzpomínky - v letech 2006 a 2007 zajel výsledky v TOP10, v roce 2008 oslavil 2. příčku, což je společně s 2. místem z Argentíny téhož roku jeho dosavadní nejlepší výsledek. Vloni zde startoval v týmu Monster s Fordem Fiesta RS WRC. Do cíle sice pro technické problémy nedojel, alespoň však získal pro tento tým první nejrychlejší čas v rámci MS.

Letos je na startu s DS3 WRC týmu Citroën - díky tomu, že Khalid Al-Quassimi nemohl v Jižní Americe startovat. Arab se rozhodl přenechat svůj kokpit Chrisi Atkinsonovi. "Je to pro mě skvělá šance, zatím jsem neměl v plánu žádnou soutěž MS. Je skvělé být zpět a navíc s konkurenceschopným autem. Snad získám pro tým pár bodů," říká bývalý tovární jezdec Subaru.

DS3 WRC zná již z loňského léta, kdy s tímto vozem startoval ve Finsku. Před Mexikem si jej vyzkoušel na testu v Portugalsku. "Během testu sice pršelo, ale i tak mi test pomohl."

Chris vloni v Mini JCW WRC na Sardinii

V kvalifikaci zaznamenal Chris 8. nejrychlejší čas, takže bude na trať dnes vyrážet jako 6. "Po dobrých výsledcích z předešlých let, by bylo umístění v TOP5 skvělé."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy