Video: M-Sport zahájil asfaltové testy Fiesty R5

Fisher, Alastair - Kennedy, Rory | foto: www.ircseries.com

M-Sport pilně pracuje na vývoji Fordu Fiesta R5, se kterým chtěl být první na trhu v kategorii R5. Britský tým je momentálně ve Španělsku, kde pokračují testy.

Nový vůz byl prvně testován na nezpevněném povrchu ve VB. Po většinu času se za jeho volantem objevoval Matthew Wilson, jednou dostal příležitost i Ott Tänak (v době, kdy Matthew zaskakoval za nemocného Nassera Al-Attiyaha ve Švédsku). Tým chtěl původně homolovat vůz již 1. dubna, tento termín ale musel být přesunut (více zde).

M-Sport se nechal slyšet, že až ukončí šotolinové testy, tak se přesune do kontinentální Evropy a zde bude auto testovat na asfaltu. Tyto testy právě začaly, probíhají ve Španělsku, tým jezdí na části jedné z rychlostních zkoušek Rally Catalunya. Za volantem sedí vývojový jezdec M-Sportu, Matthew Wilson: 

Novou Fiestu R5 si můžete prohlédnout i na dvou videích na šotolině. Jedno pochází z testů, jedno z Malcolm Wilson Rally, kde jelo auto v roli předjezdce (Matthew). Zároveň je na videu zachycena premiéra stroje Fiesta S2400 (Malcolm Wilson za volantem):

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy