P.-G. Andersson by měl jet na Sardinii s Fiestou RS WRC

Andersson, Per Gunar - Axelsson, Emil | foto: Stobart Motorsport

33letý Per-Gunar Andersson, zdá se, pojede Italskou rally s Fordem Fiesta RS WRC. Podle zpráv různých médií by se přitom nemuselo jednat o poslední soutěž v tomto roce.

Už dlouho se spekuluje o startu Pera Gunara Anderssona na Sardinii s Fordem Fiesta RS WRC týmu Oleksije Tamrazova. Teď se zdá, že si obě strany plácly. "Ano, zatím to není úplně jisté, ale očekávám, že pojedu s Fordem Fiesta RS WRC na Sardinii," říká ve Švédsku stále velmi populární jezdec.

Spekulovalo se už o startu v Řecku, jenže: "Ano, to [spekulace] je možné. Ale ta soutěž mi tak nesedí." Start v Itálii by navíc nemusel být posledním vystoupením s Fiestou, mluví se také o Finsku: "Vypadá to tak. Uvidíme, co se stane v budoucnu, možná něco dobrého. Každopádně, momentálně to vypadá mnohem lépe než v lednu."

P.-G. jel naposledy s aktuálním vozem WRC na Sardinii

Pokud by se slova soutěžáka potvrdila, tak by to pro něj byl první start s aktuálním vozem WRC od roku 2011. Tehdy jel s Fiestou RS WRC ve Švédsku a právě na Sardinii. Tehdy v Itálii musel využít kvůli poškození způsobeném kámenem ve stopě Super Rally (dnešní Rally2) a v cíli byl klasifikován jako 15. 

Další Švéd, který pracuje na startu ve Středomoří, je překvapení letošní Švédské rally, Pontus Tiedemand.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy